Jettie Roest

Hoi,

Ik ben Jettie, geboren in december 1992 en ik woon in Ede, midden op de prachtige Veluwe.

 

Naast fotograferen vind ik het leuk om met mijn chihuahua Dior te wandelen en met mijn Friese merrie Daline bezig te zijn. Ook kijken mijn vriend en ik graag samen Formule 1 en voetbal.

Ik weet niet beter dat mijn ouders altijd honden hebben gehad, vooral boxers en Franse bulldogen. Op mijn 19de kreeg ik mijn eigen hondje, een chihuahua Dior. Je ziet haar regelmatig voorbij komen op Instagram. Ook als ik nieuwe locaties aan het testen ben is ze model.

 

Mijn passie voor paarden is begonnen toen ik een baby was, regelmatig met mijn ouders naar de manege en soms uitstappen bij mijn moeder voorop het zadel. Al snel kreeg ik les van mijn moeder op een shetlander, toen ik oud genoeg was mocht ik op een manege rijden. Toen ik nog op de basisschool zat wist ik al: ik ga naar de paardenschool in Barneveld. Op mijn 19de, was ik geslaagd voor de opleiding Paardenhouderij in Barneveld. Op 24 oktober 2012 (24 dagen nadat ik geslaagd was) viel ik van een paard af en dat ging volledig mis.

Door de val heb ik een dwarslaesie op borsthoogte en licht hersenletsel.

 

Hoe ben ik dan bij fotograferen terechtgekomen? De tijd toen de telefoons een camera kregen was ik altijd alles op de foto aan het zetten. Ook regelmatig met een camera van mijn ouders. Mijn beide opa’s waren ook gek van fotografie en mijn oom professioneel fotograaf dus de appel valt niet ver van de boom.

Toen het Perfecte Plaatje op tv kwam motiveerde mij om ook een camera te kopen en te oefenen. Want ja, waarom zou ik het niet kunnen?

 

Na mijn ongeluk ging het paardrijden niet meer zo makkelijk. Lichamelijke klachten en het noodgedwongen pensioen van Daline heeft ervoor gezorgd dat ik geen paard meer rijd. Dit is de start van Jett Fotografie geweest. Ik heb ontelbaar veel uren geoefend op Daline, Dior en Estee, mijn andere chihuahua die er helaas niet meer is. Op zulke momenten besef je des te meer hoe dierbaar foto’s kunnen worden.

 

Wat mijn doel is van fotografie is voor een ander zijn geliefde dier vast te leggen, precies zodat hij/zij is. Zodat je altijd kan terugkijken en denkt: ja dat was typisch iets voor hem/haar.

Zie je het zitten om samen mooie herinneringen te maken van jouw soulmate? Stuur mij gerust een berichtje. Ik hoop je gauw te zien!

 

Heel veel liefs,

Jettie

Opleidingen

  • Paardenhouderij (Aeres Barneveld)
  • NHA Fotografie
  • NHA Dierenverzorging

Ik vind het belangrijk om mij te blijven ontwikkelen zodat ik zelf en in mijn fotografie kan groeien. Ik volg cursussen, workshops en meeloopdagen zodat ik voor mijn klanten de mooiste foto's van hun geliefde viervoeter maak.